PROGRAM 2018

Hlavní část programu bude soustředěna na Barlife Main Stage pro 200 lidí a na Spirit stage s kapacitou 60 osob. V neděli vystoupí například Zdeněk Kortiš s oblíbeným tématem o investicích do alkoholu, Tomáš Mozr, který návštěvníkům z řad laiků představí kategorii nealkoholických spiritů, nebo Roman Vaněk, který si ke svým dvěma diskuzím pozve zajímavé hosty. V pondělí se přednášky zaměří na odborníky a mezi hosty přivítáme Roryho Shepharda z pařížského baru Little Red Door, Wendy Stoklasovou, Jana Vlachynského, globálního ambasadora Angostury Daniyela Jonese a mnoho dalších.
 

NEDĚLE 21. 10. 2018 / VEŘEJNOST 

BARLIFE MAIN STAGE

13:00-13:45   Czech it out. Whisky – drink it or keep it? / Zdeněk Kortiš
Vše, co potřebujete vědět o investování do whisky.

14:00-14:45   My všichni jsme craft / Panelová diskuze – Roman Vaněk & Adam Matuška, Martin Žufánek
Fenomén slova „řemeslný“. Kde jsou hranice? A není to vše jen marketing? 

15:00-15:45   Raw, paleo, carnivore, lactose free, gluten free, ... / Panelová diskuze – Roman Vaněk & Pavel Býček, Petr Mára
Potravinové alergie a speciální požadavky hostů v restauracích z pohledu hosta a majitele.

16:00-16:45   Nealkoholické destiláty – nejnovější trend v nápojové gastronomii / Tomáš Mozr

17:00-17:45   10 nejnepravdivějších mýtů o whisky / Kryštof Hordina

18:00-18:45   Koktejly na hraně / Tomáš Křemenák & Matěj Coufal
Bláznivé kombinace, o kterých jste nikdy neslyšeli.

SPIRIT MAGAZÍN STAGE

13:30-14:15   Za zrcadlem konvenčního vinařství aneb Co myslíme slovem naturální / Lucie Kohoutová & Jan Čeřovský

14:30-15:15   Jak se fotí pro Barlife / Luboš Wišniewski
Triky a tipy, jak fotit nápoje jako profesionál.

15:30-16:15   Koktejly bez šejkru / Tomáš Kučera
Jak si doma namíchat perfektní koktejly, předvede lektor Barlife Akademie

16:30-17:15   Extravagantní pivní styly / Ladislav Jakl

17:30-18:15   Škola sabrage / Martin Prokeš (Proqin)
Pojďte si sami vyzkoušet, jak dokonale setnout hrdlo láhve.

PONDĚLÍ 22. 10. 2018 / HORECA PROFI

BARLIFE MAIN STAGE

13:00-13:45   Drinking around the world / Erik Lorincz (Metaxa)

14:00-14:45   Jak šéfovat zdravému baru / Wendy Stoklasová & James Hopkins
Zajistěte, aby se vaši zaměstnanci těšili do práce.

15:00-15:45   Jak v Ambiente pracujeme s obsahem – od teorie k praxi / Šárka Hamanová & Honza Zima

16:00-16:45   The Secret Art of Angostura / Daniyel Jones (The House of Angostura) (ENG)

17:00-17:45   Lidi v Barech. Úplně všechno o barovém HR / Jan Vlachynský

18:00-18:45   Creating an experince, not just a drink / Rory Shepherd (ENG)
Zážitek na prvním místě v podání barmana z Little Red Door Paris.

SPIRIT MAGAZÍN STAGE

12:30-13:25   Koktejly z nealkoholických destilátů – blízká budoucnost i u nás / Tomáš Mozr & Ondřej Hnilička
Vyzkoušejte Negroni a jiné koktejly bez alkoholu v podání barmana z Hemingway Baru.

13:30-14:15   Normální víno pro normální lidi. Přírodní víno pro ne-vinné provozy / Lucie Kohoutová & Jan Čeřovský

14:30-15:15   Design nápojů: Proč jen kvalitní produkt nestačí / Jan Čapek

15:30-16:15   Barmanská jóga / Wendy Stoklasová & James Hopkins
Naučte se, které svaly protáhnout, aby den po směně byl lepší.

16:30-17:15   The New Age of Mocktails / Stephanie Sieber (ENG)
Jak hostům nabídnout chuťový zážitek i bez alkoholu.

17:30-18:15   Mezcal – nápoj bohů / Daniel Ramos (ENG)
Málo známá fakta o této kategorii, jak se v ní vyznat a jak rozpoznat kvalitní mezcal.

Upozorňujeme návštěvníky, že semináře v anglickém jazyce nejsou tlumočeny do češtiny.