PROGRAM

Hlavní část programu bude soustředěna na Barlife Main Stage pro 300 lidí a do Malého sálu s kapacitou 80 osob.
I letos myslíme na kávové nadšence a zachováváme úspěšný Coffee Professionals Boutique, který bude doplněn o samostatnou kávovou zónu. Kávoví odborníci budou po oba dny během miniseminářů představovat zajímavá témata. Letošní novinkou bude Beer Experts Market, kde se představí tradiční pivovary i regionální minipivovary. Tato nová sekce bude mít vyhrazené místo.
Klidné místo pro vyřešení obchodních záležitostí a setkání vystavovatelů s klienty nabídne Business zóna.

Všechny cizojazyčné semináře na Barlife Main Stage budou simultánně tlumočeny do češtiny. Malý sál a Coffee Professional Boutique je bez překladu.

ÚTERÝ 31. 10. 2017

BARLIFE MAIN STAGE 

12:30 – 13:15   Z kolika odrůd může být champagne? / Miloš Danihelka (host BARLIFE, CZ)
13:30 – 14:15   No apologies / Bar Shira (host BARLIFE, ENG) 
14:30 – 15:15   The Clumsies is the new black / Nikos Bakoulis (host BARLIFE, ENG)
15:30 – 16:15   Diageo Reserve World Class – Úvod do pátého ročníku / Alex Kratěna (DIAGEO/UPB, CZ)  
16:30 – 17:15   3-Dimensional Bartending / Steve Schneider (host BARLIFE, ENG)
17:30 – 18:15   The „Drunken” Botanist Gin & Tonic Cocktail Competition 2017 / (BOTANIST GIN, CZ)
18:30 – 19:15   Panelová diskuze: Alkohol – sběratelství a investice / Michal Tretter, Václav Rout, Zdeněk Kortiš, Jakub Přibyl (BARLIFE, CZ)

MALÝ SÁL

13:00 – 13:30   Jak kavárny vstupují do veřejného prostoru / Ondřej Kobza (host BARLIFE, CZ)
13:45 – 14:15   Myths legends and everything you have to know about the Martini Cocktail and his evolution / Leonardo Leuci (BARLIFE,ENG)
14:30 – 15:00   Světlo ve veřejném prostoru / Lucie Koldová (host BARLIFE, CZ)
15:15 – 15:45   Když jen fotka nestačí aneb Efektivní využití sociálních médií v oblasti food and beverage / Nikol Skočíková (BARLIFE, CZ) 
16:00 – 16:30   Co Čech, to destilát aneb ,,Otcové kopali, my mícháme“ / Michal Marešovský (FLERET, CZ)
16:45 – 17:15   Panelová diskuze: Tradice vs. inovace v pivovarnictví / Jiří Stehlíček, Libor Vávra, Adam Matuška (hosté BARLIFE, CZ)
17:30 – 18:00   Blends or Single Origins? / Marco Arrigo (ILLY, ENG)
18:15 – 18:45   Svět grappy se otevírá! Il mondo della grappa si apre! / Antonio Guarda Nardini (host BARLIFE, ENG)

COFFEE PROFESSIONAL BOUTIQUE

12:30 – 13:00   Indonézia – krajina tisícok ostrovov, sopiek ... a výnimočnej kávy / Slavomír Rudenko (SK)
13:30 – 14:00   Myths in Coffee / Gwilym Davies (ENG)
14:30 – 15:00   Coffee in London / Marco Arrigo (ENG)
15:30 – 16:00   Cold Brew / Simone Rubin (ENG)
16:30 – 17:00   Výběrová káva a její využití v barovém prostředí / Monika Čeňková a Jan Špalek (CZ)
17:30 – 18:00   Marketing a komunikácia vo svete výberovej kávy  / Michal Molčan (SK)
18:30 – 19:00   Voda jako základ kávy / Petr Košťál (CZ)

STŘEDA 1. 11. 2017

BARLIFE MAIN STAGE 

12:30 – 13:15   Riedel Glass Tasting / Kornel Dura (RIEDEL, ENG) PLACENÝ SEMINÁŘ
13:30 – 14:15   Klid dravce – vítězství je okamžik / Jaroslav Homolka (Host BARLIFE, CZ)
14:30 – 15:15   5 W: the power of answering honestly the right questions! / Zoltan Nagy (Host BARLIFE, ENG)
15:30 – 16:15   Blending vín a destilátů? Unikátní umění. / Costas Raptis (METAXA, ENG)
16:30 – 17:15   Panelová diskuze: Káva / Michal Molčan, Štěpán Neubauer, Ivo Moravec, Jakub Schwarz (Hosté BARLIFE, CZ)
17:30 – 18:15   Foodpairing – G&T v podzimních chutích / Vojtěch Václavík & Milan Zaleš (Hosté BARLIFE, CZ)

MALÝ SÁL

13:00 – 13:30   Škola Sabrage Proquin / Martin Prokeš (Host BARLIFE, CZ)
13:45 – 14:15   High Volume Hospitality / Steve Schneider (Host BARLIFE, ENG)
14:30 – 15:00   Vyfotit a dát na Instagram / František Ortmann (Host BARLIFE, CZ)
15:15 – 15:45   Španělská jízda / Kryštof Hordina (Host BARLIFE, CZ)
16:00 – 16:30   Svět vody, aneb perlivá nebo neperlivá? / Jaroslav Barvíř (KRONDORF, CZ)
16:45 – 17:15   Panelová diskuze: Budoucnost pivovarnictví / Jiří Stehlíček, Jan Šuráň, Martina Šmírová, Josef Krýsl (Hosté BARLIFE, CZ)
17:30 – 18:00   Sherry, jeden pojem, mnoho tváří / Martina Lintnerová (SHERRY CLUB, CZ)
18:15 – 18:45   Pivní styly křížem krážem / Adam Matuška (Host BARLIFE, CZ)

COFFEE PROFESSIONAL BOUTIQUE

12:30 – 13:00   Kam nás zavedla třetí vlna? / Terezka Balá (CZ)
13:30 – 14:00   Naturální renesance / Ondřej Hurtík (CZ)
14:30 – 15:00   Ekonomika úspěšné kavárny a restaurace / Petr Mrázek (CZ)
15:30 – 16:00   Jak uspět s výběrovou kávou v regionu / Jakub Fabián (CZ)
16:30 – 17:00   Výběrové káva a její využití v barovém prostředí / Monika Čeňková a Jan Špalek (CZ)
17:30 – 18:00   Panelová diskuze: Jak komunikovat kvalitu? / Michal Molčan, Miloš Danihelka, Ondřej Hurtík (CZ)

PŘEDNÁŠEJÍCÍ

KORNEL DURA (RIEDEL)

Ovlivňuje tvar sklenice naše vnímání vína? Jak dokáže velikost a tvar správně zvolené sklenky rozvinout aroma nápoje?  Může tvar sklenice mít vliv i na vychutnání jídla? Přidejte se k nám a zažijte poučnou a nesmírně zajímavou degustaci, kde si budete moci vyzkoušet, jaký vliv může sklenice na naše smysly mít. Zástupce společnosti Riedel pan Kornel Dura vás osobně provede touto speciální degustací. Rodinná manufaktura Riedel vyrábí sklo již 260 let. Mezi její produkty patří sklenice speciálně vyvinuté pro jednotlivé odrůdy nebo styly vín, ale i pro destiláty či nealkoholické nápoje.

Seminář je placený a vstup na něj je možný pouze se zakoupenou vstupenkou. Cena semináře je 300 Kč, kapacita 60 osob. V ceně vstupu na seminář je řízená degustace vína. Každý účastník navíc získá degustační set sklenic Riedel.

NIKOS BAKOULIS, CLUMSIES

Nikos Bakoulis se na barové scéně pohybuje již 12 let. Za tu dobu prošel několika řeckými bary, mezi něž se řadí Picadilly, Spitaki nebo Gin Joint. V roce 2011 zastupoval Řecko na soutěži World Class. Předloni se svými kolegy otevřel podnik The Clumsies, jehož koncept je celodenní. I přes nepříznivou ekonomickou situaci v Řecku se baru povedlo prorazit a dokonce upoutat pozornost celého světa. Svědčí o tom i řada nominací, dostali se například do užších nominací na Tales of the Cocktail v kategoriích nejlepší nový bar (2015) a nejlepší high-volume bar (2015, 2016). Na World‘s 50 Best Bars loni obsadili 9. místo. 
 

BAR SHIRA, IMPERIAL CRAFT

Bar Shira se barmanství věnuje již od roku 2001, kdy si za barem přivydělával během svých studií na právech. Před několika lety si spolu se svými společníky otevřel bar Imperial Craft v Tel Avivu. Dalo by se říci, že jde o jeden z prvních opravdových koktejlových barů v Izraeli, za což se mu dostalo i patřičné pozornosti – ve World‘s 50 Best Bars byl oceněn jako Best Bar in Africa & the Middle East a celosvětově se loni umístil na 17. příčce.

STEVE SCHNEIDER, EMPLOYEES ONLY SINGAPORE

Steve získal pověst jednoho z nejuznávanějších a nejúspěšnějších barmanů v oboru. Ze svých patnácti let za barem strávil posledních devět budováním své kariéry v jednom z nejvíce oceňovaných koktejlových barů NYC Employees Only, který v roce 2011 získal ocenění Nejlepší světový koktejlový bar na Tales of the Cocktail. V červnu roku 2016 se Steve stal partnerem konceptu Employees Only Singapore, který představoval první fázi expanze společnosti mimo NYC.

ZOLTAN NAGY, THE BOUTIQUE BAR

Zoltan Nagy po studiu na univerzitě strávil několik let v zahraničí, své zkušenosti sbíral ve Španělsku a Velké Británii. Roku 2008 se vrátil do Budapešti a otevřel zde svůj první doposud fungující podnik, Butiq Bar. V roce 2014 následovaly další dva -  Mad Dog Café House v Budapešti a  Paul & Monkeys Café ve Vídni. Posledním ze současných čtyř podniků je  Bitter Mendez Café & Bar ve Vídni.
 

MICHAL MAREŠOVSKÝ (FLERET)

Michal Marešovský, Brand Amabassador značky FLERET, která je součástí portfolia společnosti Czechoslovak Spirit, se zaměřuje zejména na školení barmanů po celé České republice. V rámci své práce se snaží přeměnit stereotypy a konzervativní přístup v inovativní a moderní formu barmanství, a to vždy zábavně a s úsměvem. V semináři představí zajímavosti míchaných nápojů na bázi ovocných destilátů. Dále se zaměří na dnešní způsob výroby, ale také vliv ovocných destilátů v jednotlivých obdobích na našem území.
 

JAROSLAV HOMOLKA

Jarda Homolka je trenér rozvoje osobnosti. Jako sparring partner pracoval s více než 200 vrcholovými manažery předních českých firem na jejich osobním rozvoji. Je autorem nekonvenčního systému výcviku osobnostních disciplín #PREDATORCODE pro rozvoj přirozené dravosti v práci i v životě. Tento systém budoval 24 let a prakticky ho vyzkoušel na 18 tisících profesionálů z mnoha oborů. Jarda Homolka je také lektor v programech MBA a MSc. in HRM, externí lektor VŠE, speaker, kouč reprezentantů ČR v bojových sportech, motorkář a cestovatel.

ALEX KRATĚNA (DIAGEO RESERVE WORLD CLASS)

Startuje desátý ročník Diageo Reserve World Class ve světovém měřítku a pátý v České republice. Dvakrát po sobě se v globálním finále čeští barmani dostali mezi finálovou šestku a letos Tomáš Melzer vyhrál disciplínu Heat of the Moment. Bude pro nás stejně úspěšný i další ročník? Ovlivnit to svou účastí můžete i vy! Inspiraci vám do začátku poskytnou čtyři čeští vítězové, Jarda Janoušek, Víťa Cirok, Adrián Michalčík a Tomáš Melzer, kteří se na Prague Bar Show sejdou na jednom pódiu
 

LEONARDO LEUCI

Leonardo Leuci se za bar poprvé dostal v mládí, když sháněl brigádu, aby si vydělal na vysněnou Vespu. Dnes je majitelem jednoho z nejlepších barů v Římě – Jerry Thomas Speakeasy – a je členem Italské sommeliérské asociace. Zaměřuje se na historii mixologie a vývoj koktejlů, konkrétně na území Itálie. Od roku 2012 vyrábí Vermouth del Proffesore, řemeslnou značku jednoho z nejtypičtějších italských produktů.

 

ANTONIO GUARDA NARDINI

Pojďte s námi zažít příběh GRAPPY NARDINI. Vše začalo roku 1779 v BASSANO DEL GRAPPA, ITÁLIE. Historie ožívá i v Čechách otevřením „první La GRAPPERIA v Praze. Během semináře se osobně setkáte s Antoniem Guarda Nardinim, který vás provede cestou grappy a jedinečných koktejlů z grappy. Pouze z kvalitní matoliny se vyrábí kvalitní grappa! Trio bianca, riserva a mandorla vás okouzlí již v první kapce grappy. Koktejly Mandorla Sour a Bassano  Mule budou mít svou premiéru během semináře. 

FRANTIŠEK ORTMANN

Držitel několika ocenění CZECH PRESS PHOTO poslední získal v roce 2010 za 1.místo Zlaté oko v kategorii Lidé ,o nichž se mluví.  Řadí se k nejmladším samostatně vystavujícím fotografům v Národní galerii. Autor více než čtyřseti titulních stran v mnoha světov‎ých magazínech.

 

MARTINA LITNEROVÁ (SHERRY CLUB)

Martina Lintnerová se s sherry poprvé setkala v roce 2011 na dovolené v Andalusii. Z lásky a koníčku následně vznikl nápad začít sherry dovážet do České republiky pod značkou Sherry Club (klub milovníků sherry). Od roku 2013 se Martina spolu s rodinou aktivně věnuje dovozu a propagaci vybraných sherry v České republice. 

COSTAS RAPTIS (METAXA)

Costas Raptis působí jako METAXA MASTER už téměř 30 let. Je teprve pátým člověkem ve 130tileté historii značky, který se stará o unikátní recepturu Metaxy – a také autorem všech prémiových variant. Na semináři ochutnáte jeden z jeho prvních úspěchů: METAXA PRIVATE RESERVE z vinných destilátů, které zrály desítky let. Costas vám poodhalí její tajemství – od své inspirace, přes výběr ušechtilých destilátů a muškátových vín až k blendingu. Ten si budete moci i vyzkoušet a vytvořit si svoji Metaxu. 

LUCIE KOLDOVÁ

Lucie Koldová je přední česká designérka působící v Praze. Po absolvování Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze (Ateliér produktového designu pod vedením Michala Froňka a Jana Němečka ze studia Olgoj Chorchoj) se v roce 2009 odstěhovala do Paříže, kde si záhy vybudovala mezinárodní klientelu. Ve svém čistém a charismatickém díle se zaměřuje především na objekty ze skla a nábytek. Její portfolio tvoří výrobky denní potřeby, poetické galerijní objekty a limitované série, zasahuje i do konceptuálního designu a designu městského prostoru. V současné době působí jako Art Director ve společnosti BROKIS, s níž spolupracuje od roku 2010.

JAROSLAV BARVÍŘ (KRONDORF)

Jaroslav Barvíř, spolumajitel firmy Krondorf a.s., která v prosinci 2016 uvedla na trh „znovuobjevenou“ minerální vodu Krondorf. On sám se v oboru nealkoholických nápojů pohybuje už od roku 1992 a nyní je připraven podělit se s vámi o své zkušenosti a podat cenné informace z praxe.

MARTIN PROKEŠ 

Elegantní a správně provedené odseknutí hrdla klasického šumivého vína patří dnes k sommelierskému umění a je kreativní součástí slavnostního servisu, oficiálních galavečerů, různých oslav a party, ale i třeba setkání přátel a rodiny. V rámci tohoto semináře se dozvíte informace o historii, způsobech sekání sektů a především uvidíte show sabrage klasických šumivých PROQIN provedenou různými nástroji a kuriózními předměty (sektová sklenice, boty, mobilní telefon,...).

THE „DRUNKEN“ BOTANIST GIN & TONIC COCKTAIL COMPETITION

Soutěž The „Drunken“ Botanist Gin&Tonic vybízí k inovativnímu přístupu ke koktejlu Gin&Tonic. Botanist Gin obsahuje kromě základních devíti bylin a rostlin také na 22 ručně sbíraných bylin z ostrova Islay, a právě bylinky by měly, kromě Botanist G&T, hrát prim. Od barmanů očekáváme kreativu a nové přístupy ke klasickému koktejlu, v němž podtrhnou spojení s přírodou a budoucí či nastupující mixologické trendy. 
Podrobnosti o soutěži ZDE